09.00

Ontvangst en gelegenheid de informatiemarkt te bezoeken

09.30

Opening door dagvoorzitter

09.35

Van risicomanagement voedselveiligheid tot aan de meldplicht private laboratoria: een update op beleid VWS  

Door: Sander Baljé plaatsvervangend directeur en MT-lid Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie bij het ministerie van VWS 

Hoe staat het met de werkzaamheden rondom risicomanagement voedselveiligheid, crisismanagement, nieuwe regelgeving zoals invoering meldplicht laboratoria en Europese beleidstrajecten zoals Farm-to-Fork? Verder onder meer een laatste stand van zaken rondom de invoering van Nutri-Score. 

10.10

Overdrijven we niet een beetje? Het spanningsveld tussen voedselveiligheid en voedselverspilling 

Door: Sanne Stroosnijder, program manager Food Loss & Waste Prevention, Wageningen University & Research

Hoe zetten we voedselveiligheid in het juiste perspectief tegenover opkomende duurzaamheidsthema’s? Denk aan de aanpak van voedselverspilling, verduurzaming van de keten, kosten en grondstofefficiency. Overdrijven we voedselveiligheid niet een beetje? Welke voedselveiligheidsdilemma's kom je tegen bij inzet van nieuwe, circulaire eiwitten en bij reductie en valorisatie van reststromen? Stroosnijder weegt het belang van deze grote thema's in food af tegenover het voedselveiligheidsvraagstuk. Missen we kansen? Welke balans is wenselijk? 

10.50

Pauze en gelegenheid de informatiemarkt te bezoeken

11.15

Breakouts ronde 1

12.15

Lunchpauze en gelegenheid de informatiemarkt te bezoeken

12.45

Rondetafelgesprekken

De rondetafelgesprekken zijn een unieke mogelijkheid om in klein gezelschap over een thema naar keuze te spreken met branchegenoten en experts!

13.15

Breakouts ronde 2

14.30

Breakouts ronde 3

15.30

Pauze

16.00

Wat vindt de NVWA belangrijk?

Door: Bernadette Ossendorp, Chief Food Safety Officer, NVWA

Bernadette Ossendorp is de nieuwe Chief Food Safety Officer (CFSO) bij de NVWA. Waar staat een CFSO voor? Wat zou de CFSO volgens jou zo snel mogelijk op de agenda moeten zetten? Verder wordt er een doorkijkje gegeven naar wat de NVWA de komende jaren van belang vindt op het gebied van handhaving. Wat kun je als bedrijfsleven doen?

16.30

Recap Food Safety Event

16.45

Netwerkborrel en gelegenheid de informatiemarkt te bezoeken