09.00

Ontvangst en gelegenheid de informatiemarkt te bezoeken

09.30

Opening door dagvoorzitter

09.35

Keynote

Onderwerp wordt later bekend gemaakt

10.10

Overdrijven we niet een beetje? Het spanningsveld tussen voedselveiligheid en voedselverspilling 

Door: Sanne Stroosnijder, program manager Food Loss & Waste Prevention, Wageningen University & Research  

Hoe zetten we voedselveiligheid in het juiste perspectief tegenover opkomende duurzaamheidsthema’s? Denk aan de aanpak van voedselverspilling, verduurzaming van de keten, kosten en grondstofefficiency. Overdrijven we voedselveiligheid niet een beetje? Welke voedselveiligheidsdilemma's kom je tegen bij inzet van nieuwe, circulaire eiwitten en bij reductie en valorisatie van reststromen? Stroosnijder weegt het belang van deze grote thema's in food af tegenover het voedselveiligheidsvraagstuk. Missen we kansen? Welke balans is wenselijk? 

10.50

Pauze en gelegenheid de informatiemarkt te bezoeken

11.15

Breakouts ronde 1

Breakout 1A - QA Management

tba

Breakout 1B - Keten

tba

Breakout 1C - De diepte in

Schoonmaken? Een bron van besmetting! 

Door: Wouter Burggraaf en een luchtkwaliteitspecialist van Munters 

De huidige wijze van schoonmaken kan makkelijk leiden tot een microbiële besmetting met Listeria. Vochtbeheersing tijdens en na de reiniging is belangrijk om besmetting te voorkomen. Kijk tijdens deze sessie samen met de luchtkwaliteitspecialist van Munsters en expert hygiënisch ontwerpen Ir Wouter Burggraaf naar de besmettingsroutes van de grondbacterie Listeria en de wijze om dit doeltreffend te gaan beheersen. 

12.15

Lunchpauze en gelegenheid de informatiemarkt te bezoeken

12.45

Rondetafelgesprekken

De rondetafelgesprekken zijn een unieke mogelijkheid om in klein gezelschap over een thema naar keuze te spreken met branchegenoten en experts!

13.15

Breakouts ronde 2

Breakout 2A - QA Management

Een grondige risicoanalyse en gevareninventarisatie: hoe pak je dat aan? 

Door: KTBA

Breakout 2B - Keten

Due diligence: de verantwoordelijkheid van producenten door de keten heen 

Door: Marjan de Bock, co-CEO Impact Buying

Breakout 2C - De diepte in

 tba

14.30

Breakouts ronde 3

Breakout 3A - QA Management

Hoe manage je een voedselveiligheidscrisis in je bedrijf? 

Door Paul Besseling, Food Safety Consultant bij Précon 

Breakout 3B - Keten

Een 100% veilige keten of garantie tot aan de deur?  

Door: Frederique Henderickx, Business Unit Directeur Normec Quality Assurance BE

Als voedselproducent heb je een steeds verstrekkender verantwoordelijkheid voor de voedselveiligheid door de keten heen. Hoe zit het met het doen van checks bij retailers op kritische toeleveranciers in een breed kader waar ook voedselveiligheid in wordt meegenomen? Hoe regel je dat in? Tijdens de sessie wordt heel praktisch door de keten gelopen van een product dat iedereen kent: de paprika. De verschillende  voedselveiligheidselementen in de keten worden belicht. Groei: Bodem/grond/water; het product zelf: pesticiden/residu/overig tot versnijding/verpakking: listeria. 

Breakout 3C - De diepte in

tba

15.30

Pauze

16.00

Keynote

Onderwerp wordt later bekend gemaakt

16.30

Recap Food Safety Event

16.45

Netwerkborrel en gelegenheid de informatiemarkt te bezoeken