Sanne Stroosnijder

Sanne Stroosnijder is program manager Food Loss & Waste Prevention bij Wageningen University & Research (WUR). Met een team van multidisciplinaire onderzoekers werkt ze aan effectieve preventie-, reductie- en valorisatiestrategieën, interventies en technologieën. Daarnaast maakt Sanne deel uit van het kernteam van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, de beweging waarin alle belangrijke initiatieven en expertise voor een verspillingsvrij Nederland samenkomen en worden versneld. Hierin werken meer dan 100 bedrijven uit de hele keten, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties aan de gezamenlijke ambitie om jaarlijks 1 miljard kilo voedsel binnen de keten te behouden.  

Wouter Burggraaf

Sessie: Schoonmaken? Een bron van besmetting! 

Ir. W.N.A. (Wouter) Burggraaf is Trainer & Consultant bij Burggraaf & Partners. Hij staat bekend als expert in hygiënisch ontwerpen en is tevens auteur van diverse artikelen voor VMT. Burggraaf is bestuurslid van de European Hygienic Engineering & Design Group Nederland (EHEDG) en ambassadeur van Safe Food Factory. 

Fréderique Henderickx

Sessie: Een 100% veilige keten of garantie tot aan de deur?  

Fréderique Henderickx is sinds 1 januari 2022 directeur bij Normec Foodcare van de Business Unit Quality Assurance in België. Ze is doorgegroeid in deze rol vanuit haar vorige functie als regio manager en consultant.  Fréderique  heeft ervaring in diverse kwaliteitsfuncties, als trainer en auditor in multinationals en MKB’s in binnen- en buitenland. 

Marjan de Bock-Smit

Sessie: Due diligence: de verantwoordelijkheid van producenten door de keten heen 

As a risk management professional, Marjan has always been at the forefront of developments in the fast-changing international consumer goods markets. In 1993, she founded Précon Food Safety Systems, that became market leader in the implementation of risk management systems (HACCP) for the food and retail sector. Her next company was ISACert, an accredited Certification Body with 300 auditors, represented in 16 countries, including China. She supported the development of several audit standards and started specializing in social compliance and human rights. With her knowledge and insights of international supply chain practices, Marjan founded Supply Chain Information Management (SIM) in 2009 to help retailers and brands creating transparency in their supply chains. In 2020 she co-founded ImpactBuying, developing consultancy and training products for helping clients to move from compliancy towards ensuring Proven Positive Impact. In 2022, the product portfolio of SIM and ImpactBuying merged into ImpactBuying. Marjan now operates as Co-CEO of ImpactBuying and is a dedicated social entrepreneur, determined to make a difference. 

André van Zutphen

Sessie: Schoonmaken? Een bron van besmetting! 

André van Zutphen heeft 18 jaar werkervaring in de (industriële) klimaattechniek en is gespecialiseerd in gecombineerde oplossingen voor vocht- en temperatuurbeheersing in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en alle andere toepassingen waar een te hoge lucht vochtigheid problemen geeft.

Zijn focus ligt op verlaging van kiemgetallen door condens preventie en droging na schoonmaak.

Als luchtbehandeling specialist voorziet André verschillende oplossingen voor de optimalisatie en verduurzaming van industriële droogprocessen door middel van adsorptiedroging en warmtepompen.

Jacco Blenk

Sessie: Een grondige gevareninventarisatie en risicoanalyse: hoe pak je dat aan?

Jacco Blenk is sinds 2016 werkzaam als senior consultant en trainer bij KTBA, a Mérieux NutriSciences Company. In de afgelopen 25 jaar heeft Jacco een schat aan kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van kwaliteitszorg in de Food Industry. Bij diverse organisaties heeft hij functies vervult als KAM coördinator, QA specialist, (senior) consultant, trainer en lead auditor.

Silvia Gawronski

Sessie: De onrust op de grondstoffenmarkt en de mondiale handel: de gevaren voor de voedselveiligheid en handel

Silvia is associate partner bij Van Traa Advocaten in Rotterdam en gespecialiseerd  in voedsel & warenwetgeving. Zij heeft ook ruime ervaring in procederen tegen beslissingen en handelingen van verschillende overheden (NVWA, DCMR, IL&T, SZW, Skal). Silvia maakt deel uit van de Praktijkgroep Internationale Handel van Van Traa en adviseert over Quality, Health, Safety & Environment / (Q)HSE, variërend van voedsel- en productveiligheid, compliance van innovatieve producten, e-commerce, biologische kwaliteit, etikettering en verpakkingen, inspecties en boetes, tot opslag en transport, import/export en afval.  

Coen van der Weijden

Sessie: Pathogenen in diepvriesproducten

Coen werkt vanaf 2015 bij de NWVA waar hij verantwoordelijk is voor toezicht op microbiële voedselveiligheid. Daarvoor was hij 12,5 jaar werkzaam bij DSM waar hij werkte aan de ontwikkeling van micro-organismen voor productie van voedselingrediënten en farmaceutica.

Johan Hulleman

Sessie: Due diligence: de verantwoordelijkheid van producenten door de keten heen 

Vanaf 1995 is Johan werkzaam binnen de groothandel, productie en retail. Voedselveiligheid, integriteit en duurzaamheid zijn daarbij continue de rode draad geweest. Met name een praktische risico-gebaseerde aanpak heeft geleid tot het beheersbaar en inzichtelijk maken van de risico’s (en gevaren) waar deze bedrijven destijds mee te maken hadden. Het continue blijven doorontwikkelen van de hulpmiddelen (digitale kwaliteitssystemen)  heeft er voor gezorgd dat zowel intern als extern stappen zijn gezet op voedselveiligheid, integriteit en duurzaamheid waarbij bewustwording en dialogen van en met inkopers, assoritmentsmanagers en de logsitieke keten een zeer hoge prioriteit had. Vanaf 2022 is Johan als CIO werkzaam bij Impact Buying en helpt hij klanten om met zowel digitale als niet digitale oplossingen (consultancy en trainingen) onderwerpen als integriteit, milieu, social compliance en governance verder te brengen.